COCONUT OIL BENEFITS AND USAGE

Μέχρι τώρα το λάδι καρύδας μπορεί να το έχουμε χρησιμοποιήσει για διάφορα πράγματα: μαγείρεμα, ψήσιμο, απώλεια βάρους…

Το έλαιο καρύδας αποτελεί ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς αλλά και το βασικό για πολλές γυναίκες που ψάχνουν τα beauty secrets παγκοσμίως!!

e1de1ca020d105006dfc117f2962d84a

Το λάδι καρύδας μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς κι ευφάνταστους τρόπους!!

Αποτελείται κυρίως από θρεπτικά λιπαρά οξέα και είναι ιδιαίτερα υψηλό σε λαυρικό οξύ. Περιέχει βιταμίνη Ε και υγιή λίπη, τα οποία βοηθούν στην ομαλότητα του δέρματος.

Ενυδατώνει το δέρμα και συμβάλλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και της παραγωγής κολλαγόνου. Το έλαιο καρύδας είναι επίσης γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Έχει αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη Α, τα οποία βοηθούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και τον ήλιο.

9996003fd19bbae40f605a44c4228b89

Αν ξέραμε πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε με αυτό το θαυματουργό βαζάκι, θα γλυτώναμε και κόπο και χρήμα!!

Τρόποι Χρήσης

Χρησιμοποιείται πολύ απλά ως βάλσαμο χειλιών για ενυδάτωση και θρέψη.

Χρησιμοποιείται και σε όλο το πρόσωπο ως φυσική ενυδάτωση.

Αφαιρεί το μακιγιάζ.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτρέπει τις ραγάδες.

Βοηθάει τα μαλλιά ποικιλλοτρόπως. Διώχνει το φριζάρισμα, προσθέτει λάμψη, τονώνει το τριχωτό της κεφαλής.3cba477783d344700dcbef815892ff7a

Γίνεται ένα τέλειο scrub σώματος εάν αναμειχθεί με ζάχαρη.

Αντικαθιστά τη λοσιόν ξυρίσματος και για άντρες και γυναίκες. Και μοσχοβολάει μετά όλο το σώμα!

Μειώνει τον κνησμό από τσιμπήματα κουνουπιών.

Μαλακώνει σκασμένες φτέρνες κι αγκώνες.

Λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα δημιουργούν την τέλεια φυσική οδοντόπαστα.

Οι αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του ελαίου καρύδας το καθιστούν ιδανικό για την ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα.

Ένα μασάζ με λάδι καρύδας μπορεί επίσης να βοηθήσει να απαλύνει και να χαλαρώσει τους σφιχτούς μύες στο σώμα.

Σύμφωνα με το WebMd, θεραπεύει την ψωρίαση, μια κατάσταση του δέρματος, εφαρμόζοντας λάδι καρύδας.

Το WebMd προτείνει επίσης το έλαιο καρύδας για τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τη χρόνια κόπωση, τη νόσο του Crohn, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), τη νόσο του Alzheimer, τις καταστάσεις θυρεοειδούς, την ενέργεια και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

b9b526302496e6e2e69673729a5f3098Κάποιες χρήσεις που ούτε τις είχαμε φανταστεί…

Χρησιμοποιείται εξωτερικά σε κατοικίδια με δερματικά προβλήματα αλλά και για τον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτιού του ζώου.

Απλώνουμε στο εσωτερικό της μύτης λάδι καρύδας και βοηθάμε με αλλεργίες και κρύωμα.

Λάδι καρύδας με λευκό ξύδι αποτελεί το σούπερ φυσικό καθαριστικό για τα άλατα του μπάνιου.

Επίσης, οι ψείρες εξολοθρεύονται με λάδι καρύδας και μηλόξυδο. Απλώνουμε το ξίδι, στεγνώνει και στη συνέχεια, προσθέτουμε λάδι καρύδας και με μια μεμβράνη, καλύπτουμε τα μαλλιά για περίπου 5 έως 8 ώρες. Χτενίζουμε τα μαλλιά και τα ανεπιθύμητα ζουζούνια, έχουν πάει περίπατο!

Ένα μαλακό πανί με λάδι καρύδας, γυαλίζει το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εάν κόλλησε τσίχλα στο παπούτσι ή το χαλί σας, τρίψτε με λίγο λάδι καρύδας και η τσίχλα θα εξαφανιστεί.

f7c26c07eccff0af7a7357a990761392

Το αγαπώ! Απλά!

 

 

 


Discover more from | Beauty On The Duty |

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply